Меню

175-річчю Уманського НУС присвячується

Сьогодні на кафедрі фінансів,банківської справи та страхування вирували позитивні емоції очікування, адже нині у рідні пенати мали завітати випускники-фінансисти.

Приводом для такої зустрічі стало проведення круглого столу «Роль податків і мита в економіці сучасної держави», приуроченого до 175-річчя від дня створення Уманського національного університету садівництва.

Поспілкуватися з гостями зібралися викладачі кафедри, а також студенти спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» 3–5 курсів.

У якості спікерів, які ділилися досвідом практичної діяльності відповідно до тематики заходу, виступили: Костянтин Горобець – випускник 2006 року, приватний підприємець; Владислав Давиденко – випускник 2016 року, бухгалтер по податках ТОВ «Агрофірма «Базис»; Володимир Лелека – випускник 2016 року, спеціаліст І категорії відділу економічного розвитку Уманської міської ради; Катерина Бузиновська – випускниця 2018 року, бухгалтер ТОВ «БАК» і ТОВ «БСА».

Кожен з випускників розповів про власний досвід практичної діяльності, і, звичайно ж, згадав про студентські роки. Завдяки ґрунтовним характеристикам, крізь призму підприємницької діяльності, виробничого процесу та з позиції органів місцевої влади, впливу податків і мита на економіку держави, кожен з присутніх сформував чітку картину функціонування даних категорій в Україні на сучасному етапі її економічного розвитку.

Особливу увагу студентства привернули розповіді гостей, у яких вони ділилися спогадами про власне студентське життя. І кожен з випускників порадив теперішнім студентам: «Головне – не втрачайте час і можливості, навчайтеся, здобувайте знання. А ще знайдіть себе, свою ціль – і невпинно рухайтеся до неї».

Захід пройшов у приємній атмосфері відкритого діалогу та відвертого спілкування.