Меню

Цікава зустріч з успішними людьми та фінансові дебати: поринаємо у глибини фінансової грамотності

Всеукраїнський тиждень фінансової грамотності продовжується з надзвичайним розмахом. 7 листопада на кафедрі фінансів, банківської справи та страхування Уманського національного університету садівництва відбулася зустріч з успішними бізнесменами Уманщини.

На зустріч зі студентами завітали: Юлія Малишевська – заступник міського голови м. Умань з економічних питань; Анатолій Крижанівський – керуючий відділенням № 50 ПАТ «УкрСиббанк»; Микола Поліщук – директор ТОВ «Іскра»; Анатолій Яценко – приватний підприємець, директор приватного підприємства «ІнтЕрес-Центр».

Гості розповіли студентам безліч секретів успішного бізнесу та злетів у кар'єрі. Ця зустріч була невеличким поштовхом для встановлення життєвих цілей та їх досягнення у найближчому майбутньому.

Також цього дня відбулися фінансові дебати, в яких взяли участь:

- команда 21-ф групи – «Фінансистські жуки»: Олексій Бурдейний, Наталія Стасюк, Андрій Бондар;

- команда 11к-ф групи – «Вищий розум»: Владислав Голубенко, Денис Кусній, Олег Чабанюк;

- команда 31-ф групи – «Бізнес-леді»: Яна Копернікова, Вікторія Шмакова, Інна Савчук;

- команда 21к-ф групи – «ФБСС»: Луїза Юрпольська, Ліліана Калюжна, Вікторія Півненко.

На розгляд команд було обрано 2 питання:

1. Накопичувальне страхування життя: бути чи не бути. Позиція «За» відстоювала команда 31-ф групи, «Проти» 21 к-ф групи;

2. Біткоін: фінансова піраміда чи валюта майбутнього. «За» виступала команда 11к-ф групи, «Проти» – гравці 21-ф групи.

Оцінювали гру викладачі кафедри, кандидати економічних наук, доценти Олена Прокопчук, Катерина Мельник і Олена Рибчак, та представник студентства Каріна Грицай.

Усі учасники були достойними конкурентами та давали змістовні відповіді на задані питання. За результатами запеклих дебатів, ґрунтовних аргументів і кількістю балів журі обрало переможцями команду 21к-ф групи «ФБСС», які гідно боролися за здобуття лідерства.

Дякуємо всім за цікаву та змістовну зустріч та бажаємо успіхів!

 

Черненко Людмила, студентка 11м-ф групи