Меню

Фінанси, банківська справа та страхування – це не професія, а стиль життя

Усі ми з дитинства мріємо кимось стати: чи то космонавтом, чи то естрадною зіркою, чи то більш приземленим спеціалістом – агрономом або бухгалтером. Після закінчення школи перед нами відкривається безліч доріг. Це і технікуми, і коледжі, й інститути, і університети. Та непроста річ – обрати якусь професію з понад двох тисяч існуючих. Як на мою думку, дуже важливо не зрадити своїй мрії, і тоді будь-яка робота буде легкою та радісною. Тому саме вибір майбутньої професії – надзвичайно складне та важливе рішення, яке може змінити усе життя людини.

Я обрала професію фінансиста. Адже фінанси є життєво важливою складовою не лише економіки держави чи родини, а суспільства в цілому. Налагоджені фінансові відносини є запорукою нормальної життєдіяльності. Фінанси пронизують усе наше життя, з фінансовими категоріями ми зустрічаємось повсюди, адже до них належать податки, доходи, прибуток, бюджет, пенсії, дотації, штрафи і ще безліч нових, які набувають актуальності нині: криптовалюта, інвестиції тощо.

Коли я вступила до Уманського національного університету садівництва, мій вибір виправдав себе. В університеті є переконалася, що професія фінансиста є однією з найкращих. Її переваги в тому, що з такою спеціальністю можна працювати в різних установах і організаціях, і це є добре оплачувана робота. Місцем професійної діяльності фінансиста можуть бути державні органи різних рівнів, банки, біржі, фінансові компанії, інвестиційні фонди, економічні та фінансові служби підприємств і організацій, страхові компанії, пенсійні фонди тощо.

Навчаючись на 1 курсі магістратури, я усвідомила, що перебуваю на правильному шляху. Адже чим більше я ознайомлювалась з кафедрою та її роботою, тим більше переконувалася, що навчання мені подобається, а дисципліни захоплюють цікавими фактами.

Про що варто сказати, так це те, що економічна наука швидко змінюється і викладачі завжди викладають тільки те, що актуальне на сьогодні. Кафедра фінансів, банківської справи та страхування робить багато для вдосконалення студентів, мотивує до саморозвитку, до наукової діяльності, шукає й організовує нові можливості для студентів. За роки навчання я написала багато тез, які опубліковані в збірниках наукових праць, а ще серед моїх напрацювань – наукові роботи, доповіді, презентації. І це цікаво, адже в такі моменти розумієш, що в університеті можна не тільки навчатися та ходити на пари, а й розвиватися всебічно, в усіх сферах. Мені подобається, що на кафедрі фінансів, банківської справи та страхування практикують сучасні методи навчання: інтерактивні ігри, тренінги, мозкові штурми, аналіз конкретних ситуацій, гуртки з провідними фахівцями-фінансистами.

За час навчання я ні разу не пошкодувала про свій вибір. Тож всім, хто планує обрати спеціальність «Фінанси, банківська справа та страхування» хочу сказати: ви обираєте не просто професію, ви приєднуєтеся до великої родини фінансистів! Як правило, більшість з них стали відомими в результаті того, що вміло організували власний бізнес. Власна справа – це завжди цікаво та перспективно в наш час. Однак те, чи буде вона успішною і чи принесе прибуток – залежить від прийняття виважених і ефективних рішень власником щодо вибору джерел фінансування та інвестування коштів. Ці знання та уміння я здобуваю, навчаючись на спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування».

 

Каріна Поліщук, студентка 12-м-ф групи

Останні новини

Гурток "Юний фінансист" продовжує роботуЧитати повністю

Гурток "Юний фінансист" продовжує роботу

На кафедрі фінансів, банківської справи та страхування відбулося чергове засідання студентського наукового гуртка «Юний фінансист», присвячене обговоренню питання вивчення досвіду країн Європейського союзу в контексті розвитку фінансової сфери та соціальної складової життя країн

Читати повністю

Участь магістрантки в Economist Career WayЧитати повністю

Участь магістрантки в Economist Career Way

Студентка 11 м-ф групи Олександра Яковенко взяла участь у Economist Career Way, що проходив на платформі UGEN

Читати повністю

Профілактичні бесіди зі студентським загаломЧитати повністю

Профілактичні бесіди зі студентським загалом

2 квітня на кафедрі фінансів, банківської справи та страхування для студентів спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» кураторами всіх академічних груп було проведено спільну виховну щодо дотримання Правил внутрішнього розпорядку в студентських гуртожитках УНУС та поведінки під час виникнення конфліктних ситуацій при спілкуванні серед здобувачів освіти закладу на тему: «Вчинення насильства: чинники, наслідки, відповідальність».

Читати повністю

Кращий студент-науковець УНУС - фінансистка!Читати повністю

Кращий студент-науковець УНУС - фінансистка!

Вітаємо фінансистку Вікторію ЗАЯРНУ з перемогою у номінації "Кращий студент - науковець" УНУС!

Читати повністю

Всі новини