Меню

Ми на вічному шляху пізнання генія Великого Кобзаря

4 березня в місті Умань відбулися читання до дня народження Тараса Григоровича Шевченка, у яких активну участь у декламуванні віршів взяла і студентка факультету економіки і підприємництва спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» Уманського національного університету садівництва Ліліана Калюжна.

Кожного року в березневу пору линуть до нас думи геніального українського поета Тараса Григоровича Шевченка. Традиційно український народ у цей весняний час звертається до постаті Великого Кобзаря, яка у своїй величі була, є і залишається ні з чим незрівнянною, невичерпною для людського подиву й осягнення.

У цьогорічному дійстві брали участь всі бажаючі, які хотіли хоча б трішечки доторкнутися до невмирущої постаті Великого Кобзаря. Школярі, студенти коледжів, університетів, та й просто пересічні жителі міста, – всі без винятку емоційно та натхненно декламували улюблені твори з Кобзаря.  

Сьогодні, як ніколи, поезії Шевченка надихають, вселяють надію, віру. Волею історії він ототожнений з Україною – і разом з буттям рідної держави продовжується. Він росте і й розвивається в часі, в історії, і нам ще йти і йти до його осягнення. Ми на вічному шляху пізнання генія  Шевченка.

 

Ліліана Калюжна, студентка 21-кф групи