Меню

Податкова реформа. Соціальні стандарти – 2016

Податкова реформа. Соціальні стандарти – 2016

Нині Україна перебуває в активній стадії реформування усіх сфер діяльності, а тому надзвичайно актуальними є питання змін в оподаткуванні сільськогосподарських виробників, що пов’язані з податковими нововведеннями 2016 року. Саме їм був присвячений семінар «Податкова реформа. Соціальні стандарти – 2016», який провели спеціалісти Інституту обліку і фінансів НААН на кафедрі фінансів і кредиту Уманського НУС.

Особлива увага як доповідачів, так і учасників була зосереджена на питаннях оподаткування прибутку підприємств, зокрема: звітні періоди для подання податкової звітності, авансові внески у 2016 році, особливості застосування податкових різниць та зміни у функціонуванні податку на додану вартість: основні зміни, що набрали чинності з 1 січня 2016 року, спеціальний режим для сільськогосподарських підприємств, складання та реєстрація податкових накладних, звітність з ПДВ.

В обговоренні проблемних питань взяли участь представники сільськогосподарських підприємств (ТОВ «Прометей», ТОВ «Дубова», ТОВ «Новий Світ Агро», ПП «Дмитрушки», ПрАТ «Племпідприємство», ПП «Орієнтир Агро Б», ТОВ «Степ-2000», ТОВ «Весна», ТОВ «Дружба», ТОВ «Полянецьке», ФГ «Оберіг», Пульс Природи) та викладачі Уманського НУС.

 

Наталія Бондаренко, к.е.н., доцент кафедри фінансів і кредиту