Меню

Семінар "Європейський досвід наближення сільськогосподарського дорадництва до фермерів. Уроки для України".

25-26 лютого 2016 року у м. Києві Міністерством аграрної політики та продовольства України спільно з Всеукраїнською громадською організацією «Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України», за підтримки Європейської програми технічної допомоги ТAIEX, було організовано семінар "Європейський досвід наближення сільськогосподарського дорадництва до фермерів. Уроки для України".

Метою даного семінару був обмін інформацією щодо роботи сільськогосподарських консультаційних центрів в деяких державах-членах ЄС та розробка рекомендацій для України на основі накопиченого даними країнами досвіду.

У заході взяли участь понад 100 дорадників, науковців, фермерів, освітян, представників органів влади, місцевого самоврядування та громадських організацій.

Уманський національний університет садівництва представляли доцент кафедри фінансів і кредиту Олена Рибчак  та доцент кафедри маркетингу Ольга Макушок.

Сільськогосподарські дорадники з Нідерландів (Ніко де Грут), Латвії (Мартінш Кімерманіс), Болгарії (Емануела Дімітрова), Іспанії (Карлос Норман), Польщі (Томаш Мроцек), Хорватії (Хрвоє Хорват) та Італії (Соня Маронгіу) ділились знаннями та досвідом з українськими колегами.