Меню

Студенти відкрили для себе таємниці історичної Умані.

Традиційна виховна година для студентів спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» пройшла у незвичному форматі. На них чекали таємниці історичної Умані, що відкрилися під час екскурсії таємничими підземеллями Василіанівського монастиря.

  

Студенти ознайомились із 250-літньою історією монастиря, сповненою великих і трагічних подій,  побували у підземних келіях монахів – там, де вони проживали, вчились, молилися. Крім того, вони навідалися в гості до гончара, де змогли відчути на дотик живий дух земного та такого, здавалося б, звичного матеріалу – глини. І взагалі – поринути у дух минулих віків та епох.

Захоплені цікавою розповіддю екскурсовода, ми змогли відчути подих минулих часів і пригадали імена відомих особистостей, чиї долі міцно вплелися в історію нашої держави та міста.

Щиро дякуємо директору ДІАЗ «Стара Умань» Олександру Мельничуку за можливість побувати у цьому чудовому осередку живої історії, серед бурхливої сучасності, а також неперевершеному екскурсоводу Володимиру Шварцману за цікаву та яскраву екскурсію!

 

Студентка 11-кф групи Яна Пилипенко