Меню

Ваше здоров’я – у ваших руках!

Ми живемо у ХХІ столітті – в час бурхливого розвитку науки та техніки, коли, здавалося б, людство нарешті позбавилося від хвороб. Та, нажаль, величезним тягарем на плечі наших сучасників лягли такі біди, як наркоманія, безвідповідальне ставлення до власного здоров'я та алкоголізм. І саме вони є живильним середовищем грізних захворювань, що забирають тисячі людських життів.

Саме тому за ініціативи Науково-дослідної лабораторії «Соціальні ініціативи» кафедри фінансів, банківської справи та страхування та ради студентського самоврядування проводиться проект «Живи здорово», спрямований на пропаганду здорового способу життя, виховання відповідального ставлення до власного здоров'я та організації цікавого і здорового дозвілля.

«Скажімо «ТАК» здоровому способу життя» – саме під такою назвою відбувся навчальний семінар, що став першим етапом реалізації згаданого проекту. Під час першого дня роботи семінару студенти заслухали доповіді запрошених гостей, які розповіли по особливості та переваги здорового способу життя. Однак і другий день зустрічі був не менш насиченим.

Про взаємозв’язок здоров’я людей і навколишнього середовища розповіла студентам к.е.н., ст. викладач кафедри фінансів, банківської справи та страхування Леся Барабаш. Мотивацію переходу до здорового способу життя висвітлила у своїй розповіді к.е.н., доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування Наталія Бондаренко. Переваги організації здорового дозвілля навела слухачам к.е.н., доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування Світлана Власюк. А про цікаві маршрути Черкащини повідав студентам к.е.н., доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування Олександр Транченко.

Під час виступів доповідачі наукового семінару «Скажімо «ТАК» здоровому способу життя» довели до слухачів пріоритетність дотримання принципів здорового способу життя над іншими цінностями та умотивували молодь виховувати у собі відчуття відповідального ставлення до здоров'я.

Сподіваємося, що кожен учасник заходу зробив для себе правильні висновки. Адже, дуже важливо зберегти те, що маємо, і лише від нас самих залежить, що ми оберемо — шлях до здоров’я чи навпаки — шлях від здоров’я. Пам‘ятайте, що ваше здоров‘я – у ваших руках. Будьте здоровими!

 

Катерина Закрижевська, член ради студентського самоврядування факультету економіки і підприємництва