Меню

"Туберкульоз – це не вирок"

24 березня за рішенням Всесвітньої організації охорони здоров'я по всьому світу відзначають День боротьби з туберкульозом. Метою даного дня є поінформувати якомога більше людей про глобальну епідемію туберкульозу і дати всім зрозуміти, що чинити опір цій хворобі можна і треба.

Саме тому, студенти та викладачі кафедри фінансів, банківської справи та страхування зібралися разом, аби дізнатися більше про дану хворобу, адже з кожним роком сумна статистика констатує все більшу кількість невиліковно хворих людей.

Перед аудиторією виступили студенти, які підготували інформацію про страшні реалії прогресування цієї хвороби, заходи застереження згаданої хвороби, симптоми прояву туберкульозу та історії з життя людей, які отримали цей страшний діагноз.

Прийнято вважати, що туберкульозом хворіють лише представники неблагополучних верств населення, але ми маємо знати, що ця страшна хвороба нерозбірлива у виборі жертв і під загрозою знаходиться кожна людина. Головне – вчасно звернутися до лікаря, хоча б один раз на два роки проходити профілактичне флюорографічне обстеження і дотримуватися елементарних правил гігієни.

 

Катерина Бузиновська, студентка 52-фм групи