Меню

Яскраве поєднання науки та практики

21 березня на кафедрі фінансів, банківської справи та страхування Уманського національного університету садівництва відбулося засідання студентського наукового гуртка «Юний фінансист».

У рамках даного зібрання відбулася зустріч з керівником Уманського  міського територіального центру соціального обслуговування Світланою Ткаченко, під час якого гостя розповіла присутнім про центр соціального обслуговування.

Центр соціальних послуг є структурним підрозділом Управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради. До складу Центру  входять такі структурні підрозділи, як відділення соціальної допомоги вдома; будинок Милосердя; 3 стаціонарних відділення для постійного або тимчасового проживання громадян (Будинок ветеранів); відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги – відділення благодійної діяльності; Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Пролісок»; Центр професійної реабілітації інвалідів; Центр обліку бездомних осіб; Центр обслуговування бездомних та звільнених осіб із структурними підрозділами; реабілітаційний комплекс для людей з особливими потребами.

Доповідач зазначила, що успішна реалізація діяльності Центру соціальних послуг ґрунтується на мультидисциплінарному підході до надання соціальних послуг.

Засідання проходило у формі доповіді, що поєднувалася зі жвавою дискусією. Багатогранна діяльність Центру викликала багато питань у слухачів, на які доповідач надала ґрунтовні та розгорнуті пояснення. Особливе зацікавлення аудиторії викликала розповідь про навчання пенсіонерів комп’ютерній грамотності та навичкам роботи в мережі Інтернет, а також функціонування Університету третього віку «Дивосвіт». Професійні ж інтереси майбутніх фахівців фінансової сфери проявилися у питаннях, що стосувалися фінансування Центру та програм, які ним реалізовуються, а також фахові вимоги до майбутніх працівників.

Дана зустріч дозволила студентству розширити межі кругозору з функціонування та реалізації системи соціальних послуг в Україні, а також стала черговим яскравим прикладом плідної і цікавої співпраці науки та навчання з практикою.

 

Наталія Гвоздєй, к.е.н., керівник наукового гуртка «Юний фінансист»

Леся Барабаш, к.е.н., доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування