Меню

Знання основ фінансів – запорука успіху в майбутньому

Не секрет, що в сучасному суспільстві, яке динамічно розвивається та постійно зазнає змін, фінансова грамотність стає невід’ємною складовою успішного майбутнього будь-якої людини. А починати формування основ цих знань потрібно ще в шкільному віці. Саме з цією метою з 13 по 19 листопада 2017 р. в Паланській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів  проходив тиждень фінансової грамотності, в рамках якого було проведено тематичні бесіди та інтелектуальну гру з учнями 8-11-их класів.

Активну участь у цій роботі взяли викладачі та студенти кафедри фінансів, банківської справи та страхування Уманського національного університету садівництва: к.е.н, доцент Олександр Транченко; к.е.н., старший викладач Олена Прокопчук; студентка 62-фм групи Бузиновська Катерина та студентка 21-ф групи Резнік Анастасія.

Під час зустрічі зі школярами викладачі наголосили на важливості фінансової грамотності як запоруки фінансової свободи у дорослому житті, а також ознайомили учнів з особливостями професії «Фінансист», його професійними якостями.

Також учні мали змогу пограти у захоплюючу інтелект-гру «Фінансист», яку для них підготували викладачі. Вона складалася із 5 раундів і містила різноманітні цікаві та логічні завдання, пов’язані з фінансами. Для виконання завдань гри учні поділилися на 2 команди: « Приват24» (команда 11 класу) та «ПриватБанк» (команда 9 класу). Із невеликою перевагою у балах перемогла команда 11 класу «Приват24», проте всі учасники були нагороджені солодкими призами за активну участь у грі. 

Таким чином, протягом Всеукраїнського тижня фінансової грамотності учні школи змогли отримати багато інформації, яка обов’язково стане їм у нагоді в майбутньому.

 

Олена Прокопчук, к.е.н., старший викладач кафедри фінансів, банківської справи та страхування