Меню

Фінансист – професія людей достатку

Фінансист – професія людей достатку

Гроші, фінансові потоки, консалтингові компанії, валютний ринок, котирування валют, капітал, форварди, ф’ючерси, облігації… Такі актуальні сьогодні слова, але ж іноді зовсім незрозумілі. Проте вони є звичними для людей, які на «ти» з усім, що пов’язано з грошима – ФІНАНСИСТІВ. 

 

 

ВИТОКИ ПРОФЕСІЇ

Раніше фінансистом називали кожного, хто знав, як обходитися з грошима так, щоб отримати прибуток. Однак найперші згадки про фінансову діяльність було знайдено в археологічних розкопках ранніх міських цивілізацій Близького Сходу. І в усі часи ті, хто займався фінансами, були серед найбагатших людей суспільства.

ПРОФЕСІЯ СЬОГОДНІ

Не зважаючи на кризові явища останніх часів, професія фінансиста не втрачає своєї актуальності. Навіть більше – кваліфіковані фінансисти на ринку праці користуються шаленим попитом серед керівників компаній різного профілю. Однак статистика показує, що близько 50% фахівців даного спрямування віддають все-таки перевагу банкам або консалтинговим компаніям.

Нині фінансистами називають випускників спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування». І ті, хто обрав дану спеціальність, виявилися завбачливими, адже за версією журналу «Фокус» банківська діяльність, що належить до сфери фінансів, входить до 15 найперспективніших галузей подальших 5–10 років, а фінансистів визнано однією з 20 найперспективніших професій наступного десятиріччя. Причому професії сфери фінансів є універсальними, адже вони вважаються престижними як для чоловіків, так і для жінок.

 

ДЕ ПРАЦЮВАТИ ТА СКІЛЬКИ ЗАРОБЛЯТИ

Середня заробітна плата фінансиста в Україні у січні 2016 року становила 6 000 грн. Щодо інших можливостей працевлаштування, ситуація складається наступним чином:

– помічник фінансиста – близько 4 500 грн;

– інвестиційний менеджер – понад 8 500 грн;

– менеджер з реалізації фінансових продуктів – 8 800 грн;

– начальник фінансового відділу – 9 700 грн;

– начальник відділення банку – 9 800 грн;

– комерційний директор – 13 500 грн;

– фінансовий директор – 14 600 грн;

–       страховий агент – від 6 000 грн;

–       власник бізнесу.

(За даними сайту  Trud).

 Тож якщо Ваша ціль – одержання стабільно високого доходу й уміння орієнтуватися у сфері грошей, – обирайте спеціальність «Фінанси, банківська справа та страхування» в Уманському національному університеті садівництва!