Меню

Гостьовий лектор: практичними прикладами про теоретичні постулати

Професія фінансиста передбачає знання та володіння значним обсягом інформації. І головне її призначення - вміле застосування у практичній діяльності. Тож, виходячи з вимог, які роботодавці ставлять до фахівця-фінансиста, програма підготовки студентів спеціальності "Фінанси, банківська справа та страхування" на факультеті економіки і підприємництва в Уманському національному університеті садівництва передбачає тісне спілкування з практиками. А однією з форм такої співпраці є проведення занять "гостьовими лекторами" - практикуючими фахівцями фінансової сфери.

Цього разу гостьовим лектором стала директор Уманського відділення №3 АТ КБ "Приватбанк" Оксана Гордієнко, яка завітала до студентів спеціальності "Фінанси, банківська справа та страхування", які навчаються на 4 курсі бакалаврату. Увага студентів була прикута до розгляду чергової теми з дисципліни "Банківські операції"  - "Кредитні операції банку".

Розпочала заняття доцент кафедри фінансів,банківської справи та страхування Катерина Мельник, яка представила гостю й ознайомила присутніх з планом лекції. А далі слово надали практику банківської сфери. Під час лекції пані Оксана акцентувала увагу студентства на аспектах організації кредитного процесу, охарактеризувала  стандарти кредитної угоди та форми забезпечення банківських кредитів, а також висвітлила поняття "моніторинг кредитів", навівши по ньому низку красномовних прикладів.

Під час диспуту, який зав'язався опісля основних акспектів заняття, студенти отримали вичерпні відповіді на питання, що стосувалися  порядку надання та способів погашення позичок, плати за кредит та її диференціації, споживчих і іпотечних кредитів. Окрему увагу лектор звернула на проблемні позички, контроль за використанням і погашення кредиту та кредитні санкції.

Лекція вийшла насиченою та цікавою, адже вміле поєднання теорії і практики - це та квінтесенція, яка наповнює розум силою та зміцнює професійні знання.