Меню

Мова – духовне багатство народу

На кафедрі фінансів, банківської справи та страхування для студентів груп 21-ф, 31-ф, 41-ф, 51-фс, 52-фм Уманського національного університету садівництва було проведено виховну годину на тему: «Мова – духовне багатство народу». Основною метою проведення даного заходу було: нагадати студентам, що мова – це  державне надбання кожної нації, котра має охоронятися та підтримуватися державною владою. Мовна політика має бути спрямована на забезпечення оптимального функціонування мови в усіх сферах життя суспільства, їх подальшого розвитку та взаємодії.

У 1989 році було прийнято Закон «Про мови в Україні», а у 1996 року Верховною радою України було прийнято Конституцію України, в якій українській мові надано законодавчої конституційної сили.

Ми завжди маємо пам’ятати, що наша мова є найбільшим багатством  нашого народу. Тисячоліттями пестила її земля предків, передаючи з покоління в покоління, вкладаючи щораз більше народного духу і водночас творячи її по-новому. Життєва школа роду людського протягом тисячоліть аргументує та доводить, що занепад мови – це зникнення нації. Якщо ж мова є потрібною і вживається передусім елітою – могутніми і високорозвиненими стає народ та країна.

 

Олена Бартуш,

староста 51-фс групи