Меню

Наука молода: ознайомлення фінансистів з перспективами

17 листопада на факультеті економіки і підприємництва Уманського національного університету садівництва здобувачі освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» взяли участь в онлайн-зустрічі на тему: «Вступ до наукової діяльності кафедри, університету, України та світу» зі стейкхолдером Юлією УЛЯНИЧ, доцентом кафедри фінансів, банківської справи та страхування, заступником декана факультету економіки і підприємництва з наукової роботи. Лекція була організована ведучим викладачем дисципліни, доцентом кафедри фінансів, банківської справи та страхування Світланою ВЛАСЮК.

Дисципліна «Вступ до спеціальності» передбачає ґрунтовне знайомство з структурними підрозділами університету, саме тому сьогоднішня зустріч з запрошеним спікером мала на меті детальніше окреслити працю наукового відділу УНУС.

Ольга ЛЕВЧЕНКО: «Під час конференції було надано змістовну інформацію про проведення щорічних студентських наукових зібрань, нових досліджень, а також розкрито актуальність функціонування наукового відділу.

Важливість обговорюваної теми полягає в тому, що освітній процес включає чимало складових і потрібно обов'язково виокремлювати внесок студентських наукових досліджень, адже це підґрунтя для гармонійного розвитку особистості.

Усі зацікавлені мали змогу поставити питання і отримали ґрунтовні відповіді. Також ми дізналися про проведення міжнародних конкурсів, наукових зустрічей, грантів, в яких всі охочі обов'язково візьмуть участь.

Дана зустріч позитивно вплинула на наш всебічний розвиток».

Основна мета спілкування здобувачів освіти зі стейкголдерами в межах дисципліни «Вступ до спеціальності» – стимулювати науковий студентський рух, розвинути бажання досліджувати незвідане, розширити знання про види наукових робіт саме для студентства.

Катерина ЗАЯРНА: «Метою зустрічі стало ознайомлення з науково-дослідною діяльністю студентів і викладачів. Юлія Василівна організувала онлайн міні-екскурсію сайтом Уманського НУС, а саме науковим розділом, та докладно розповіла, яка інформація буде корисна для здобувачів освіти на даному етапі. Було зазначено, що активна участь в науковій діяльності може стати великим поштовхом для досягнення власних цілей. Для того, щоб у майбутньому вміти формулювати наукову думку та писати наукові праці, варто долучатися до конференцій, гуртків і конкурсів.

На завершення Юлія УЛЯНИЧ зауважила, аби ніхто не боявся реалізовувати та показувати себе, адже студенти і є обличчям університету. Лише завдяки сумлінній праці буде результат!

Дякуємо Юлії Василівні за цікаву та корисну інформацію!»

Світлана ВЛАСЮК, к.е.н., доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування

Ольга ЛЕВЧЕНКО, Катерина ЗАЯРНА, здобувачки вищої освіти першого (бакалаврського) рівня, 11-ф група, ОПП «Фінанси, банківська справа та страхування»

Леся БАРАБАШ, к.е.н., доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування

гарант ОПП «Фінанси, банківська справа та страхування»