Меню

Наукові навчання молодих вчених

Доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування УНУС Юлія УЛЯНИЧ взяла участь у вебінарах «Ukrainian Research Publishing Workshop Elsevier», організованих Радою молодих учених при Міністерстві освіти і науки України та видавничою компанією Elsevier, що проходили 9 та 10 жовтня 2023 року.

Метою проведення даних вебінарів стала підтримка науковців в умовах воєнного стану, просування українських журналів і наукових публікацій у міжнародній наукометричній базі Scopus, власником якої є Ельзевір. Під час проведення зібрання топові фахівці висвітлили основні аспекти публікаційної діяльності.

Тематикою вебінарів 9 жовтня була сесія для редакторів журналів щодо їх ролі, тем наукових пошуків, відкритого доступу, міждисциплінарних досліджень і колаборації, індексації, шляхів до визнання журналів; 10 жовтня сесія розкрила для українських дослідників питання щодо кращих практик з написання рукописів і рецензування наукових статей, здійснення наукових комунікацій, визначення належних журналів, окреслення інноваційних аспектів в рецензуванні, було проведено тренінг з етики.

Нині вкрай необхідно якнайбільше говорити та поширювати українське слово, культуру, наукові надбання українських вчених по всьому світу, нагадувати хто ми і за що боремось, в тому числі  – і на науковій ниві!

 

Юлія УЛЯНИЧ, доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування