Меню

Неформальна cкладова в освітньому процесі студентів спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування»

Здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми «Фінанси, банківська справа та страхування» в рамках вивчення дисципліни «Інформаційні системи та технології у фінансах» пройшли курс неформальної освіти «Цифрові комунікації в глобальному просторі».

Інформаційні технології призвели до глобальних змін у нашому житті – зникають професії, людей замінюють роботи зі штучним інтелектом, потік інформації збільшується кожного дня й ми просто не встигаємо за ним.

Для того щоб вижити в цьому швидкоплинному світі, нам потрібно чітко розуміти, як працюють сучасні технології, яким чином швидко адаптуватись до них і вчитись, а також як ми зможемо використовувати ці технології у професійному та повсякденному житті. Адже вміння правильно створювати та обробляти повідомлення за допомогою інформаційних технологій – запорука розвитку в глобальному просторі цифрових комунікацій.

Студенти під час вивчення курсу дізнались про основні сучасні операційні системи, довідались про види веб-ресурсів та специфіку їх створення й використання у сучасному інформаційному просторі, опанували хмарні технології, інструментарій роботи з соціальними мережами, цифровий етикет та оптимізацію процесів. Засвоїли як правильно захистити себе від кіберзагроз й чому саме інформаційні технології керують сучасним світом.

Загалом курс «Цифрові комунікації в глобальному просторі» розширив знання про інформаційні технології й окреслив умови праці в інформаційному середовищі.

  

Юлія Улянич, к.е.н., доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування