Меню

Розширюючи горизонти: неформальна освіта на допомогу освітньому процесу

У сучасному світі, де фінансова грамотність набуває все більшого значення, студенти усвідомлюють необхідність засвоєння базових знань про фінанси для успішного майбутнього.

Тож, з метою набуття практичних навичок і розуміння основ фінансової культури, здобувачі освіти освітньо-професійної програми "Фінанси, банківська справа та страхування" першого рівня (бакалавр) у межах неформальної складової вивчення дисципліни "Психологія фінансів" вирішили використати онлайн-платформу Prometheus і  додатково пройти курс "Особистий і сімейний бюджет".

Зацікавлені здобувачі освіти виявили поглиблений інтерес до психології фінансів, яка дозволяє розуміти взаємозв'язок між психологією людини і її фінансовими рішеннями. А оланувавши зазначений курс у вигляді неформальної освіти, вони відкрили для себе широкий спектр тем, пов'язаних з фінансовою поведінкою, мотивацією та психологічними аспектами прийняття фінансових рішень.

Курс "Особистий і сімейний бюджет"  дав їм можливість поглиблено розібратись у складних аспектах фінансів на особистому та сімейному рівні. Адже здобувачі освіти опанували знання про планування бюджету, управління витратами, розуміння фінансових ризиків іважливість заощадження фінансових ресурсів.

Проходження курсів "Психологія фінансів" з акцентуванням на особистих і сімейних фінансах дало здобувачам освіти цінні знання та практичні навички у галузі фінансів. А ще даний досвід онлайн-освіти підтверджує, що засвоєння знань з фінансів може бути цікавим і доступним для кожного студента.

Леся БАРАБАШ, к.е.н.,  доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування