Меню

Практичними прикладами про теоретичні постулати страхової справи

«Фінанси, банківська справа та страхування» – одна з провідних спеціальностей економічного напряму. Спеціаліст у сфері фінансів – це фахівець з високим рівнем теоретичної і практичної економічної підготовки для виконання правової, фінансової q організаційно-управлінської діяльності. Вочевидь, постає гостра необхідність підготовки якісно нової плеяди фінансистів, що передбачає тісне спілкування та співпрацю з практиками – стейкхолдерами. Однією із форм такої співпраці є проведення занять із залученням до викладання фахівців-практиків фінансової сфери.

Цього разу гостьовим лектором-практиком страхової індустрії стала генеральний директор ТОВ «Агроріск» Ганна Копачевська, яка завітала на кафедру фінансів, банківської справи та страхування Уманського національного університету садівництва до студентів 3 курсу бакалаврату спеціальності «фінанси, банківська справа та страхування».

Увага студентів була прикута до розгляду чергової теми з навчальної дисципліни «Страхування»  –  «Особливості страхування в аграрному секторі економіки».

Отож, спікерами лекційного заняття стали два провідних фахівці у даній тематиці, що вдало поєднали теорі. та практику. Розпочала заняття завідувач кафедри фінансів, банківської справи та страхування, к.е.н., доцент Олена Прокопчук, яка представила гостю й ознайомила присутніх з планом лекції та розпочала першу частину заняття – теоретичну. А далі слово надали практику страхової справи. Під час лекції пані Ганна акцентувала увагу студентства на особливостях страхування сільськогосподарської продукції, охарактеризувала основні поняття страхування й особливості їх застосування в агрострахуванні, навела спектр cтрахових продуктів, що застосовуються в агрострахуванні, а також висвітлила поняття «тарифна політика в агрострахуванні», навівши по ньому низку красномовних прикладів і практичних розрахунків.

Лекція вийшла насиченою та цікавою, вдало поєднавши теорію та практику страхової справи.