Меню

Психологічні аспекти у фінансовій сфері: інноваційний підхід для традиційної професії

Особливість професії фінансиста - це дивитися на об'єкт дослідження під різними кутами зору, аби скласти повну картину його поточного стану, зауважити на минулих тенденціях і спрогнозувати перспективний розвиток. Саме таким нестандартним підходам навчаються здобувачі освіти першого (бакалаврського) рівня освітньо-професійної програми "Фінанси, банківська справа та страхування" під час опанування дисципліни "Психологія фінансів".

20 червня, для детального розгляду та грунтовного засвоєння матеріалу в межах зазначеної дисципліни на тему: "Психологічні аспекти бізнесу"  було проведене практичне заняття за участю стейкголдера, практичного психолога університету Валентини МАЗУРЕНКО. Під час заняття лектор, к.е.н., доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування Леся БАРАБАШ охарактеризувала теоретичні аспекти психології підприємництва та ринку праці, а запрошена гостя розповіла про цікаві практики та необхідні напрями підготовки до співбесіди під час працевлаштування, цілі та сфери інтересів підприємців як роботодавців, а також акценти зацікавленості співшукачів роботи.

Поєднання теоретичних аспектів і прикладних рекомендацій дало можливість здобувачам освіти зрозуміти психологічні особливості функціонування ринку праці та його учасників, а також виокремити необхідні практичні рекомендації, що в подальшому допоможуть їм визначити напрями особистісного розвитку та вдосконалення.

Леся БАРАБАШ, к.е.н., доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування