Меню

Студенти дискутують

Студенти – це активна молодь, яка завжди в пошуку нового, істинного, справжнього. Вони орієнтуються в інформаційному полі з безліччю точок зору та вміють самостійно  вирішувати актуальні питання.

Цими якостями  володіють і учасники 6 команд відбіркового етапу інтелектуальної гри «Агрополітичні  дебати», що відбулася днями на кафедрі фінансів, банківської справи та страхування. У заході взяли участь наступні команди:

  • «Бізнесвумен» – (кафедра фінансів, банківської справи та страхування);
  • «ПТБД» – (кафедра підприємництва, торгівлі та біржової діяльності);
  • «Сальдо в нуль» – (кафедра обліку і оподаткування);
  • «Ембарго» – (кафедра маркетингу);
  • «Homo economics» – (кафедра економіки);
  • «Акредитив» – (команда Ради студентського самоврядування).

На початку дебатів ведуча заходу Ірина Слободяник ознайомила присутніх з умовами проведення, представила журі та команди-конкурсанти.

Студенти всіх кафедр нашого факультету та команда від Ради студентського самоврядування обговорювали 3 гострі питання, що цікавлять все українське суспільство:

Сприяння розвитку сільськогосподарського консультування і аграрного туризму – забезпечення консультування підприємствами самостійно? Позиція «За» команда «Homo economics», позиція «Проти» команда «ПТБД»;

Скасування спеціального режиму оподаткування для сільськогосподарських товаровиробників – збереження податкових переваг. Позиція «За» команда «Акредитив», позиція «Проти» – «Сальдо в нуль»;

Зняття мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення - введення вільного ринку землі. Позиція «За» команда «Бізнесвумен», позиція «Проти» – «Ембарго».

Оцінювало хід дебатів компетентне журі:

Петро Бечко – завідувач кафедри фінансів, банківської справи та страхування;

Тамара Кучеренко – завідувач кафедри обліку і оподаткування;

Микола Коротєєв – доцент кафедри підприємництва, торгівлі та біржової діяльності;

Оксана Пенькова – завідувач кафедри маркетингу;

Руслан Мудрак Петрович – завідувач кафедри економіки.

Усі учасники гідно й аргументовано відстоювали визначені жеребкуванням позиції.

Ми вдячні членам журі та колективу кафедри фінансів, банківської справи та страхування, а особливо заступнику декана факультету економіки і підприємництва з наукової роботи Олені Прокопчук, за організацію дебатів на базі кафедри.

Вітаємо усіх учасників, а переможцям бажаємо успіху в наступному етапі!

Анастасія Резнік, спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування