Меню

Участь викладачів кафедри фінансів, банківської справи та страхування в онлайн-тренінгу «Розвиток Soft Skills для реалізації потенціалу молодих вчених»

19 липня викладачі кафедри фінансів, банківської справи та страхування взяли участь в онлайн-тренінгу на тему: «Розвиток Soft Skills для реалізації потенціалу молодих вчених». Організаторами події стали Рада молодих учених при Міністерстві освіти і науки України та Наукові зустрічі / Scientific meetings / Scientia Conventibus.

У рамках тренінгу розглядалися й обговорювалися наступні питання:

- з якими проблемами реалізації свого потенціалу стикаються молоді вчені у розвитку м'яких навичок;

- який взаємозв'язок між ефективністю роботи проєктної команди та внутрішнім балансом молодого вченого;

- чим важлива розвинена креативність для особистого (інноваційного) бренду викладача та вченого;

- як застосовувати інструментарій positum-підходу в управлінні проєктними командами молодих вчених;

- як застосовувати методи фокальних об'єктів, синектики, Scamper для генерування нових ідей, створення інновацій для науки.

Головними спікерами заходу стали:

- Тетяна Шкода – доктор економічних наук, професор кафедри бізнес-економіки та підприємництва ДВНЗ «КНЕУ імені Вадима Гетьмана», сертифікований консультант ППТ, коуч, автор тренінгових програм.

- Інна Семенець-Орлова – доктор наук з державного управління, професор, директор Навчально-наукового інституту управління, економіки та бізнесу МАУП, член Ради молодих вчених при МОН України, сертифікований тренер з громадянської освіти.

Захід виявився досить насиченим, цікавим і корисним. Сподіваємося, що кожен його учасник отримав для себе відповіді на поставлені запитання, занотував ключові ідеї та необхідну інформацію щодо особливостей розвитку м'яких навичок в частині реалізації потенціалу молодих вчених.

 

 

Олена ПРОКОПЧУК, д.е.н., доцент,  завідувач кафедри фінансів, банківської справи та страхування УНУС