Меню

Волонтерство не знає кордонів

Волонтерство – унікальне явище, яке не знає кордонів і не залежить від рівня матеріального достатку. Як правило, періоди значного розвитку волонтерського руху припадають на часи загострення різних кризових ситуацій у суспільстві. Саме тоді небайдужі об’єднуються і допомагають тим, хто цього потребує. Адже волонтерські організації оперативно реагують на потреби громадян, надаючи матеріальну, психологічну чи інформаційну допомогу.

6 травня колективом кафедри фінансів, банківської справи та страхування було проведено зустріч з координатором по роботі з біженцями з України, доктором економічних наук, професором Державної вищої професійної школа в Коніні Тетяною Чернявською на тему: «Волонтерська робота освітян Польщі в питанні допомоги Україні».

Під час зібрання запрошена гостя доповіла про тісну співпрацю волонтерів і біженців, та що в межах даної взаємодії проводиться багато освітніх семінарів і проєктів. Окремо доповідач розповіла про надання тимчасовим переселенцям різного роду консультацій, допомогу з житлом і проживанням, юридичну підтримку, пошук екстрених контактів й інформації про центри підтримки біженців, надання ресурсів для підтримки біженців і порядок здійснення пожертвувань. Наприкінці зустрічі пані Тетяна висловила слова підтримки, що додає сил і віри в те, що за нами правда, а отже і перемога.

Щиро вдячні пані Тетяні за цікаву розповідь і сподіваємося на подальшу співпрацю.