Меню

Захищаємо гроші й убезпечуємо власне майбутнє з Global Money Week – 2024

Global Money Week (Всесвітній тиждень грошей) – щорічна міжнародна освітня кампанія, метою якої є розвиток фінансової свідомості дітей і молоді, формування необхідних знань, умінь, поведінки та ставлення, необхідних для прийняття розумних і зважених фінансових рішень, що дасть змогу досягти фінансового добробуту та стійкості. І на кафедрі фінансів, банківської справи та страхування в Уманському національному університеті садівництва Global Money Week є важливою подією для студентів, які здобувають фахову освіту в галузі фінансів.

Тема «Захистіть свої гроші, убезпечте своє майбутнє» стала фокусом уваги, спрямованої на підвищення фінансової грамотності та свідомості студентів цьогоріч. Тож і викладачами  кафедри було реалізовано низку заходів, на яких студенти отримали можливість глибше зрозуміти, наскільки важливою є фінансова грамотність у сучасному світі. відтак проведені заходи стали платформою для обговорення таких ключових питань:

– безпечні фінансові операції онлайн: під час даного заходу студенти дізналися про важливість дотримання правил безпечних фінансових операцій під час користування інтернет-банкінгом й іншими онлайн-платформами. Окремо було розглянуто ризики, що можуть виникнути в результаті недбалості чи неправильного користування фінансовими інструментами в інтернеті.

–         попередження платіжного шахрайства. Під час розкриття даної  тематики студентам було надано інформацію про різні види платіжного шахрайства, що можуть виникнути в онлайн-середовищі, а також про методи захисту персональних даних в інтернеті, включаючи безпечні паролі, двофакторну аутентифікацію та інші засоби.

–         розвиток фінансової грамотності. Окремий масив інформації, розпочавши розглядати який студенти виявили, що фінансова грамотність є ключовою компетенцією для успішного життя й отримали знання про те, як вирішувати фінансові питання, планувати бюджет, вміло використовувати фінансові послуги та приймати обдумані фінансові рішення.

–          формування фінансової культури. У ході розгляду даного питання студентам було пояснено, що фінансова культура відображається у їхній поведінці та ставленні до грошей. Значну увагу було зосереджено на традиціях і нормах суспільної етики, що впливають на фінансові погляди та рішення кожної особистості.

Тиждень грошей на кафедрі фінансів, банківської справи та страхування в Уманському національному університеті садівництва є важливим кроком у підготовці студентів до майбутньої фінансової незалежності та успіху. А ще він допоміг їм зрозуміти важливість фінансової грамотності, безпеки фінансових операцій та розвитку фінансової культури, що є основою для створення стійкого фінансового майбутнього.