Меню

Академічна доброчесність – основа діяльності здобувачів освіти

Академічна доброчесність є фундаментом гармонії людини з собою та співпраці з її оточенням. І цих правил мають дотримуватись студенти під час навчання або діяльності, щоб покращити свої результати та навчання.

Саме тема академічної доброчесності стала предметом бесіди зі студентами спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», яку провела завідувач кафедри, доктор економічних наук Олена Прокопчук. Особливу увагу здобувачів освіти було зосереджено на самостійності виконання навчальних завдань, що засвідчить в подальшому результати навчання та можливості кожного студента.

За думкою очільниці ради студентського самоврядування факультету, студентки 21-ф групи Олександри Черемісіної, головними компонентами академічної доброчесності є повага до чужих міркувань та ідей, інтелектуальна гідність, особиста відповідальність і вміння реалізуватися, не використовуючи думки та напрацювання інших.

На дискусії розглядалося ще дуже багато питань за означеною тематикою: порушення правил академічної доброчесності, саботаж, академічний плагіат, необ’єктивне оцінювання, обман тощо. Окремо заступник декана з виховної роботи, доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування Світлана Власюк зауважила, що за порушення правил академічної доброчесності здобувачі освіти можуть бути притягнені до академічної відповідальності, зокрема: 

1) відрахування з закладу освіти; 

2) повторне проходження оцінювання;

3) позбавлення академічної стипендії;

4) позбавлення наданих закладом освіти пільг з оплати навчання.

Зустріч була надзвичайно цікавою й інформативною. Щиро раді, що наші студенти розвиваються та намагаються дотримуватись правил академічної доброчесності, а викладачі всіляко їм у цьому допомагають. Адже це великий досвід, якому треба не лише вчитись, а й всіляко розвивати.

 

Олександра Черемісіна, студентка 21-ф групи, голова ради студентського самоврядування факультету економіки і підприємництва