Меню

Акредитована освітня програма - гарантія офіційного документа про освіту

Наприкінці лютого 2024 року колектив кафедри фінансів, банківської справи та страхування - і здобувачі освіти, і науково-педагогічні працівники - пройшли важливий етап діяльності: акредитацію освітньої програми 072 "Фінанси, банківська справа та страхування". І 16 квітня, на засіданні Національного агентства із забезпечення якості освіти, було ухвалене рішення про акредитацію зазначеної освітньої програми терміном на 5 років з видачею відповідного сертифіката № 7617.

Відповідно до сучасних вимог законодавства щодо перебігу освітнього процесу у вищій школі, освітня програма - це базовий документ, що висвітлює спланований комплекс освітніх омпонент (дисциплін) та послідовність їх реалізації протягом усього періоду навчання. Однак для того, аби освітня програма була легітимною, а документ про освіту, що є фінальним підтвердженням здобувача освіти про набуття ним професійної кваліфікації, дійсним - повинен бути сетифікат про акредицію освітньої програми, що надається Національним агентством із забезпечення якості освіти після глибокої експертизи уповноваженою експертною групою.

В Уманському національному університеті садівництва уважно слідкують за чинністю сертифікатів про акредитацію та ретельно дотримуються всіх норм законодавства у сфері вищої освіти. Відтак і процедура проходження акредитацій є суворо контрольованим процесом, що гарантує здобувачам освіти одержання дипломів державного зразка, які можна перевірити у базі ЄДБО.

Акредитація освітньої програми 072 "Фінанси, банківська справа та страхування" - це спільна багаторічна праця студентів, викладачів, випускників і роботодавців, а також свідчення того, що знання, яких здобувачі освіти набувають під час опанування тонкощів спеціальності 072 "Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок" - актуальні у сучасному фінансовому просторі та відповідають запитам роботодавців.