Меню

Цифрова трансформація - необхідність сьогодення

Сучасний світ вищої освіти надзвичайно динамічний і мінливий. Низка різних чинників - зовнішніх і внутрішніх - впливають на умови та перебіг освітнього процесу, трансформуючи його в комплаєнс дистанційного навчання онлайн і звичних аудиторних занять.

"Цифрова трансофрмація наукової діяльності у закладах вищої освіти в умовах євройнтеграції" - саме таку назву носив круглий стіл, що проходив в онлайн форматі й учасниками якого стали науково-педагогічні працівники кафндри фінансів, банківської справи та страхування Уманського національного університету садівництва.

Метою заходу стало обговорення досвіду застосування у закладах вищої освіти цифрових сервісів та е-інфраструктур, розгляд особливостей застосування інструментів відкритої науки й особливості цифровізації наукової діяльності та обмін досвідом.

Закгалом до заходу долучилося понад 500 учасників з різних регіонів України. Під час зустрічі було розглянуто розвиток цифрових сервісів і цифрових інфраструктур і проведено детальніше ознайомлення з Е-інфраструктурою, основним призначенням якої є отримання, зберігання, управління й інтеграція дослідницьких даних, їх глибинний аналіз і візуалізація,  створення моделей та інші види обробки наукової інформації і даних.

Спікери заходу доскладно висвітлили підняті проблемні питання та надали вичерпні коментарі на зауваження учасників.

Захід виявився надзвичайно інформативним і продуктивним.

Леся БАРАБАШ, к.е.н., доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування