Меню

Цікава екскурсія рідним містом

Студенти кафедри фінансів, банківської справи та страхування Уманського національного університету садівництва разом із викладачами-кураторами Світланою Власюк, Лесею Барабаш та Наталією Бондаренко відвідали незабутню екскурсію по визначних місцях м. Умань і Уманського району.

Наша місцевість має унікальну та цікаву історичну спадщину, адже перша писемна згадка про м. Умань знаходиться у судовому документі 1616 року. А ще Умань – це не лише історичні пам’ятки, а й домівка для багатьох поколінь людей різних національностей.

Саме з розповіді про життя Умані кінця VIII ст почалася наша екскурсія. Під час нашої невеличкої подорожі ми відвідали «український Ізраїль» вул. Пушкіна, куди прагнуть потрапити прибічники хасидизму. Зупинилися біля пам’ятника Максима Залізняка та Івана Гонти, де почули історію Коліївщини. По новому, під цікаві розповіді, сповнені історичними фактами минувшини, поглянули на споруди центрального ринку (торговельні ряди ратуші, найдавнішу аптеку), Свято-Миколаївський собор та архітектурні ансамблі колишніх готелів, що розташовуються у центрі міста

Завершальним етапом нашої екскурсії була поїздка за 10 км від Умані, де на хуторі Левада, що поруч села Кочержинці, розташований Свято-Георгіївський жіночий монастир. Там нам розповідали про історію цього священного місця, ми побували у печерах під церквою, де колись проживали монахи, та напилися цілющої води, яка оздоровлює тіло і душу, з кринички на території монастиря.

Під час екскурсії ми переконалися, що Умань – це маленьке місто, але з великою історією.      

 

Вероніка Кучер, студентка 21 к-ф групи