Меню

День банківського працівника – свято фінансистів-інтелектуалів

День банківських працівників відзначається в Україні щорічно 20 травня. Цим святом держава, відповідно до Указу Президента України від 6 березня 2004 року № 316/04, підкреслює важливу роль банківської системи і значний внесок банківських працівників у розвиток економіки України та забезпечення її фінансової стабільності.

Тому, в рамках святкування Дня банківського працівника було проведено інтелектуальну гру «Стабільність банківської системи». До заходу були залучені студенти 2 курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» у межах предмету «Центральний банк та грошово-кредитна система» (викладач – доцент кафедри фінансів банківської справи та страхування Наталя БОНДАРЕНКО).

Також захід супроводжували виступи студентів 21-ф групи, які підготували цікаві й актуальні доповіді на теми:

- Війна на виснаження: що потрібно робити з валютною політикою  (доповідач – Вікторія ЗАЯРНА),

- Як НБУ підтримує кредитування під час війни  (доповідач – Надія Андрусішина),

- Як війна вплинула на депозити і чого надалі очікує банківська система на депозитному ринку (доповідач – Діана ГРИШКО).

Святкову гру відвідала випускниця кафедри фінансів, банківської справи та страхування, головний економіст Уманського відділення АТ Ощадбанк Інна САВЧУК. Спілкування було спрямоване на підвищення якості підготовки та професійне спрямування здобувачів за даним напрямком. Студенти дізналися багато корисної інформації щодо роботи банку, а співлектор додатково навела цікаві приклади з професійної діяльності. Спілкування вийшло насиченим і цікавим внаслідок вдалого поєднання теорії та практики банківської справи.

Отож, хочемо побажати, щоб банківський сектор в Україні і надалі розвивався й активно працював на зміцнення могутності нашої країни.

 

Наталія БОНДАРЕНКО, к.е.н., доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування