Меню

Дуальна підготовка фінансистів: успішний та перспективний шлях

Невід’ємною та сучасною складовою успішної реалізації освітніх програм на кафедрі фінансів, банківської справи та страхування Уманського національного університету садівництва є практичне застосування елементів дуальної форми навчання, що здійснюється в рамках підписаних угод між університетом та групою компаній ПрАТ «Миронівський хлібопродукт». Така практика на постійній основі на кафедрі має місце з лютого 2022 року.

Незважаючи на війну в країні, новочасність вимагає від викладачів бути професійними та досконалими, а від студентів – мати цілісний, сформований фаховий погляд і бути готовими до постійного розвитку.

Елементи дуальної форми освіта дозволяють студентам отримувати не лише теоретичні знання, але й практичні навички, необхідні для успішної кар'єри фахівця у галузі фінансів, банківської справи, страхування та фондового ринку. Завдяки цій концепції здобувачі освіти набувають досвіду роботи в обраній галузі ще під час навчання, а така співпраця дозволяє університетам і підприємствам знаходити спільні інтереси для задоволення сучасних потреб ринку праці.

Так, здобувачі освіти, що навчаються за першим (бакалаврський) рівнем вищої освіти Антон КАТЕРИНИЧ (41-ф група) та за другим (магістерський) – Олексій КІСІЛЄНКО (11-м-ф група) спеціальності 072 долучилися до проходження виробничої практики на підприємствах ПрАТ «МХП», зокрема у м. Ладижин та м. Канів, з подальшим продовженням реалізації елементів дуальної форми навчання в рамках укладених угод з університетом.

Колектив кафедри фінансів, банківської справи та страхування УНУС щиро вдячний керівництву університету, координатору дуальної освіти від університету Яні ЄВЧУК та групі компаній ПрАТ «Миронівський хлібопродукт» за надану можливість практичної реалізації дуальної форми освіти, а студентам – успіхів й нових досягнень! 

 

Олена ПРОКОПЧУК, д.е.н., професор,

завідувач кафедри фінансів, банківської справи та страхування УНУС