Меню

Фінансова грамотність – основа успішного бізнесу

У рамках святкування тижня факультету економіки і підприємництва та тижня GlobalMoneyWeek – 2021 на кафедрі фінансів, банківської справи та страхування Уманського національного університету садівництва відбулася зустріч з приватними підприємцями: до студентів завітали випускник спеціальності 2011 року Сергій Олійник – засновник Oleynik Company, що займається організацією івентів, форумів, конференцій про агроіновації, новітні технології та ІТ-рішення в сільському господарстві, та Микола Галушка – ресторатор, власник піцерії.

Запрошені підприємці ознайомили студентів з умовами розвитку малого бізнесу, визначили нові пріоритети роботи івент-галузі та самих івенторів. Зауважили, що основою нової галузі майбутнього має стати чесна конкуренція на засадах креативу та якості сервісу, морально-етичні принципи і якості івентора та інноваційний підхід до розвитку подієвих технологій. Студенти-фінансисти коментували почуте та ставили питання по темі дискусії, на які отримували конкретні відповіді та поради, а також самі відповідали на запитання виступаючих.

Гості зазначили про важливість навчання студентам основам бізнес-фінансів, наголосили на розумінні важливих показників діяльності бізнесу, кому і для чого вони потрібні, як на старті бізнес-проєкту порахувати його прибутковість і скласти необхідні розрахунки для подальшого спілкування з інвесторами або банками. А також підсумували: «Чим краще майбутній підприємець буде володіти фінансовою грамотністю, тим кращим буде результат його бізнесу».

Колектив кафедри фінансів, банківської справи та страхування щиро дякує Сергію Олійнику та Миколі Галушко за можливість представлення студентам-фінансистам теоретичної і практичної складових роботи ФОПів.