Меню

Формування світоглядних орієнтацій молоді: працюємо сьогодні заради майбутнього

 

23 жовтня куратором 31-ф групи Юлією Улянич було організовано виховну годину на тему «Формування світоглядних орієнтацій»

На виховній годині куратором було окреслено поняття цінностей і провідних чинників, що здійснюють вплив на формування ціннісних орієнтацій молодих людей: сімейне виховання; освітнє середовище; ЗМІ, в тому числі інтернет-технології; група однолітків, лідерів, які наслідують один одного і до думки яких прислухаються.

Прискорений темп, у якому ми всі живемо, означає випробовувати на собі дію безперервних змін. Неконтрольоване прискорення прогресу у науці, техніці та соціальному житті підриває сили людини, необхідні для прийняття розумних, компетентних рішень, що стосуються власної долі.

Процес становлення соціальної зрілості молоді, її життєвий вибір відбуваються у всіх основних сферах життєдіяльності особи, реалізовуючись за допомогою навчання та виховання, засвоєння та перетворення досвіду старших поколінь. Основними соціально-психологічними регуляторами цього процесу та водночас показниками становища молоді в суспільстві виступають ціннісні орієнтації, соціальні норми й установки.

Молоді, в тому числі студентській, належить особлива роль у суспільстві, адже саме її представники сьогодні – це керівники держав, урядів, науковці, економісти, юристи – те покоління, яке буде творити історію завтра. І тому від того, якими є цінності та ціннісні орієнтації сучасної молоді, залежить її майбутнє і майбутнє суспільства в цілому.

 

 

 

 

 

Староста 31-ф групи

Олександра Яковенко