Меню

Герої поміж нас

На кафедрі фінансів, банківської справи та страхування відбулася виховна година на тему «Герої серед нас», що проходила у рамках Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства». До проведення виховної години були залучені: Валерія Вокіна – молодший сержант, медична сестра, анестезист реанімаційного відділення, студентка 11-ф групи Уманського НУС; Наталія Безлюдна – сержант, медична сестра, анестезист; Інна Титаренко, координатор Громадської організації «Уманська міськрайонна волонтерська організація «РАЗОМ»».

Неабияке хвилювання як в студентів, так і викладачів факультету економіки і підприємництва Уманського НУС викликала зустріч з такими знайомими, і зовсім невідомими людьми. Валерія Вокіна з Наталією Безлюдною ділилися своїми враженнями про своє непросте знайомство у селі Малинівка біля міста Маріуполь, про умови праці в шпиталі 24/7... «На військовій службі немає жінки або чоловіка. Ти розумієш, що там всі рівні…» – зазначила Валерія. Було тяжко слухати, з якими жахливими випадками довелося їм зустрітися під час виконання посадових обов’язків, скільки безсонних ночей вони провели та яка відповідальність лежала на їхніх плечах. Все це неабияк розчулило учасників виховної години.

Інна Титаренко, координатор волонтерської організації «РАЗОМ» виступила зі словами вдячності ректору Уманського НУС Олені Непочатенко та декану факультету Юлії Нестерчук, студентам і професорсько-викладацькому складу факультету економіки і підприємництва за підтримку ат допомогу, зауваживши: «… ми завжди повинні пам'ятати своїх героїв за такі вчинки, за нашу безпеку та за Україну».

Слухаючи таких непрофесійних, але відвертих  щирих лекторів, розумієш якими надлюдськими були їхні зусилля і які мають бути «залізні» нерви та добре серце, щоб пройти таких тяжкий етап життя з гідністю, не зламавшись.

Дякуємо Валерії, Наталії, Інні за декілька годин захопливої розповіді про наших медичних героїв – ГЕРОЇВ, які живуть серед нас!

Світлана Власюк, заступник декана з виховної роботи

факультету економіки і підприємництва Уманського НУС

Олександра Черемісіна, голова ради студентського самоврядування

факультету економіки і підприємництва Уманського НУС