Меню

Гривня – основа економічної самостійності та незалежності України

Кожна незалежна держава схожа на організм, у якому відповідні системи, гармонійно поєднуючись і доповнюючи одна одну, забезпечують ефективне його функціонування. А кровоносною системою цього організму виступає національна валюта. В Україні це гривня, яка має глибоке історичне коріння та, впевнені, яскраве, стабільне  та забезпечене майбутнє.

24 серпня викладачі кафедри фінансів, банківської справи та страхування долучилися до вебінару Центру фінансових знань НБУ ТАЛАН "Гривня – основа економічної самостійності та незалежності України". 

Під час вебінару була висвітлена низка цікавих питань, що стосувалися національної валюти, зокрема: умови й обставини започаткування процесу створення національної валюти; пирчини введення гривні в грошовий обіг лише через 5 років після проголошення Незалежності України; аспекти протиріч щодо незалежності України без власної національної валюти; особливості дизайну банкнот гривні; основні етапи становлення української державності та їх представлення на національній валюті.
Про ці актуальні умови започаткування та розвитку функціонування гривні в Україні розповів учасникам ведучий онлайн-заходу Денис Толочко, начальник відділу “Музею грошей” НБУ.
Цікава тема викликала низку запитань в учасників, на які було надано компетентні та вичерпні відповіді.
Дякуємо Центру фінансових знань НБУ ТАЛАН за цікавий вебінар!
Леся БАРАБАШ, к.е.н., доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування