Меню

Громадська активність - запорука майбутнього розвитку фінансиста

18 листопада на факультеті економіки і підприємництва Уманського національного університету садівництва здобувачі освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» взяли участь в онлайн-зустрічі «Активність студентів – запорука процвітанню університету» зі стейкхолдером, помічником ректора УНУС Валентиною ЧЕРНИЧЕНКО. Зустріч була організована ведучим викладачем дисципліни, доцентом кафедри фінансів, банківської справи та страхування Світланою ВЛАСЮК і гарантом освітньої програми «Фінанси, банківська справа та страхування» Лесею БАРАБАШ.

 

Ольга ЛЕВЧЕНКО: «Завдяки вивченню дисципліни «Вступ до спеціальності» ми отримали можливість детальніше ознайомитись з багатьма структурними підрозділами університету. Не винятком стала і сьогоднішня зустріч, під час якої запрошений спікер Валентина ЧЕРНИЧЕКНКО обґрунтувала думку, що студентство - це не пасивна спільнота, а ключова складова життя університету. 

Під час бесіди було надано цікаву інформацію про роботу, основні принципи та мету функціонування студентського самоврядування. Також ми детальніше дізнались про етапи виборчого процесу в університеті та практичні навички комунікацій на студентських зібраннях. Усі присутні мали змогу поставити питання й отримати відповідь.

Актуальність обраної тематики полягає в тому, що освітній процес складається з різнопланових складових і потрібно обов'язково виокремлювати роботу студради. Волонтерство, ініціювання нових проектів, розробка та впровадження креативних рішень – саме це та багато чого іншого генерує активне студентство.

Головну мету спілкування можна окреслити у колосальному впливі соціуму на особистість. Тому сьогодні кожному студенту важливо вміти знайти своє покликання, поставити цілі та досягати нових висот. Адже амбітна та цілеспрямована молодь створює рушійну силу для нових досягнень університету.

Дана зустріч позитивно вплинула на розвиток індивідуальних і колективних якостей усіх присутніх».

 

Катерина ЗАЯРНА: «Сьогодні мали нагоду поспілкувалися з помічником ректора з виховної роботи Валентиною ЧЕРНИЧЕНКО. Метою нашої зустрічі стало бажання Валентини Петрвни допомогти студентам зробити перший крок до реалізації себе як активного учасника не лише освітнього, але й виховного процесів. Рід час зустрічі доповідач наголосила, що навіть у такий складний час не треба опускати руки та ставати байдужим, адже варто продовжувати працювати та розвиватись – попри все, на користь собі. Також було зазначено, що з 17 листопада поточного року розпочинається виборчий процес до ради студентського самоврядування, у якому кожен студент, незважаючи на освітній рівень, може взяти участь. Для цього потрібно лише заявити про себе, а саме: написати мотиваційний лист і разом зі своїм фото надати дані виборчій комісії до 22 листопада 2022 року. Таким чином, університет надає можливість кожному здобувачу освіти впливати на життя навчального закладу.

Наприкінці зустрічі, Валентина ЧЕРНИЧЕНКО наголосила, що «… якщо Ви активний, цілеспрямований та небайдужий, то Вам місце в управлінні студентським самоврядуванням».

Дякуємо доповідачу за корисну та цікаву зустріч й актуальну інформацію!

 

Світлана ВЛАСЮК, к.е.н., доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування

Ольга ЛЕВЧЕНКО, Катерина ЗАЯРНА, здобувачки вищої освіти першого (бакалаврського) рівня, 11-ф група, ОПП «Фінанси, банківська справа та страхування»

Леся БАРАБАШ, к.е.н., доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування

гарант ОПП «Фінанси, банківська справа та страхування»