Меню

Ідеальна формула навчання

Визначальною характеристикою неформальної освіти є те, що вона є доповненням або альтернативою формальної освіти протягом навчання студента. Це освіта, яка здобувається, як правило, за освітніми програмами та не передбачає присудження визнаних державою освітніх кваліфікацій за рівнями освіти. Неформальна освіта ґрунтується на трьох засадах: «вчитися в дії», «вчитися взаємодіяти», «вчитися вчитися». Щоб добре засвоїти майбутню професію, студентам необхідна практика. Саме проходження додаткових курсів сприятиме набуттю необхідних навичок здобувачами освіти.

Студенти спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» Уманського національного університету садівництва здобувають неформальну освіту на платформі масових відкритих онлайн-курсів Prometheus. Цього разу до самоосвіти долучилися студенти 31-ф групи Олександра Яковенко, Антон Аліщенко й Олексій Кісіленко та 21-ф групи Надія, Тетяна й Ірина  Андрусішині, Вікторія Заярна й Антоніна Кушта.

Для набуття нових навичок і закріплення передбачених освітньо-професійною програмою компетентностей студенти скористалися аступними курсами:

- «Як діяти далі: Бізнесу про сталий розвиток». Він складається з чотирьох модулів, у кожному з яких надано коментарі експертів, практичні поради та приклади з європейського досвіду впровадження цілей сталого розвитку малим і середнім бізнесом;

- «Основи фінансів та інвестицій», який складається з 16 модулів – від основ економіки до інструментів фінансового ринку і методів їх оцінювання, від інфраструктури інвестиційної галузі до етики фахівців фінансового ринку;

- «Англійська для бізнесу та підприємництва». Цей курс надається англійською мовою. Оригінал курсу розміщений на платформі Coursera.  Впродовж вивчення курсу студенти опанували теми та лексичні одиниці, необхідні для досягнення успіху у міжнародній компанії. Також протягом курсу вивчалися такі важливі питання, як вступ до підприємництва, основні засади досліджень ринку бізнес-планування, основи фінансування бізнесу. Була можливість попрактикуватись у складанні бізнес-плану та розробці привабливої пропозицію, заснованої на вашому бізнес-плані.

Ідеальною є формула, коли формальна освіта доповнюється неформальною та самоосвітою, щоб досвід, отриманий внаслідок саморозвитку, доповнював той, якого студенти набувають у навчальних закладах.

Колектив кафедри фінансів, банківської справи та страхування вітає студентів і бажає подальшого професійного розвитку і наснаги у всіх починаннях!

 

Наталія БОНДАРЕНКО, к.е.н., доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування