Меню

Науково-методичний семінар «Фінансовий банківський менеджмент»

27 квітня в рамках міжуніверситетської угоди про співпрацю, викладачами кафедри фінансів, банківської справи та страхування Уманського НУС, спільно з викладачами кафедри економіки та фінансів Херсонського ДЕАУ, було організовано та проведено Науково-методичний семінар в дистанційній формі на тему «Фінансовий банківський менеджмент».

Зустріч розпочалась зі вступного привітання завідувачки кафедри фінансів, банківської справи та страхування Уманського НУС д.е.н., доцента Олени Прокопчук та завідувачки кафедри економіки та фінансів Херсонського ДЕАУ, д.е.н., професора Наталії Танклевської.

Під час роботи Науково-методичного семінару оговорювались питання організаційного й інформаційного забезпечення фінансового банківського менеджменту. Більш детального розгляду набули аспекти особливостей формування центрів відповідальності та фінансової структури в банку, інформаційного забезпечення управління банком, фінансової звітності як джерела інформації про управління банківської установи, вплив військової агресії росії на роботу банківського сектору економіки України.

Під час наукової дискусії учасники дійшли консенсусу стосовно визначення поняття банківського менеджменту з одного боку, як напряму діяльності та як органу управління (практична сторона), а з іншого – як наукового напряму (теоретична сторона).

Загалом же банківський менеджмент – це наука про системи управління всіма аспектами діяльності банку для досягнення його стратегічних цілей і забезпечення фінансової стійкості та надійності банківської системи, які в сучасних умовах ризиків і викликів набувають особливо гострого значення. 

Колектив кафедри фінансів, банківської справи та страхування Уманського НУС висловлює подяку колективу кафедри економіки та фінансів Херсонського ДЕАУ за співпрацю та сподівається на подальші плідні взаємини у сфері освіти, науки, методики та методології.

Все буде Україна!