Меню

Неформальна освіта для здобувачів вищої освіти

Володіння основами підприємництва та менеджменту на сьогодні є все необхіднішим для здобувачів вищої освіти різних рівнів. Студенти спеціальності фінанси, банківська справа та страхування Уманського НУС вдало використовують формулу навчання: формальна освіта + неформальна освіта = успіх і глибокі знання. При цьому досвід, отриманий внаслідок саморозвитку, буде доповнювати той, який студенти здобувають у навчальних закладах.

Рада Європи пов’язує неформальну освіту з парадигмою навчання протягом усього життя: «Неформальна освіта – це інтегральна частина концепції навчання протягом усього життя, яка дозволяє молодим людям і дорослим набувати та підтримувати навички, здібності і погляди, що необхідні для адаптації до середовища, яке постійно змінюється. Цього можна досягти завдяки особистим ініціативам кожної людини вчитися поза межами формальної системи освіти».

Так, у розрізі вивчення дисциплін «Фінанси підприємства» та «Банківський менеджмент» здобувачі освіти рівнів «Бакалавр» і «Магістр» мали змогу здобути додаткові знання за допомогою доступних курсів з неформальної освіти. Це дає додаткові можливості для саморозвитку та самореалізації, для здобуття нових знань і практичного досвіду, для пошуку мотивації та натхнення.

 

Наталія Бондаренко, к.е.н., доцент кафедри фінансів,  банківської справи та страхування