Меню

Неформальна освіта - можливості для допитливих

Неформальне навчання – це процес здобуття освіти, що не регламентований місцем, терміном і формою навчання та не передбачає отримання документів про освіту державного зразка. Неформальна освіта – це можливості: для саморозвитку та самореалізації; для здобуття нових знань і практичного досвіду; для пошуку мотивації та натхнення. А якщо можливості є, їх треба використовувати.

До сфери неформального навчання, що реалізується в Уманському національному університеті садівництва на кафедрі фінансів, банківської справи та страхування, відносяться сертифікатні програми, о мають практичні короткострокові цілі. У більшості випадків неформальне навчання передбачає отримання актуальних практичних і теоретичних знань, навичок, оволодіння сучасними методами розв'язання професійних завдань, підвищення рівня їх професійної компетентності, вдосконалення існуючих знань і їх саморозвиток.

Тож студенти спеціальності 072 «Фінанси банківська справа та страхування» 11- кф групи Юрій Макаренко, Аліна Цурашенко і Євген Бабець скористалися такою можливістю та пройшли навчання на платформі масових відкритих онлайн-курсів Prometheus – першого та найбільшого проєкту безкоштовної освіти для всіх та кожного в Україні з 2014р.

Протягом чотирьох тижнів курсу «Основи фінансів та інвестицій» у 16 модулях вони мали змогу дізнатися про основні концепції фінансів та економіки; довідатися, хто є учасниками глобального фінансового ринку капіталу та як вони співпрацюють; опанувати фаховий сленг інвестиційних професіоналів; зрозуміти методику формування інвестиційного портфелю та механізми управління ним; ознайомитися з особливостями аналізу результативність інвестицій.

Колектив кафедри фінансів, банківської справи та страхування вітає студентів і бажає подальшого професійного розвитку і наснаги у всіх починаннях!