Меню

Неформальна освіта - якісне доповнення до освітнього процесу

Здобувачі вищої освіти першого (бакалаврський) рівня спеціальності 072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок освітньої програми "Фінанси, банківська справа та страхування" чітко розуміють свої можливості та перспективи. І не лише у контексті потовного освітнього процесу, а й на перспективу професійної діяльності. А тому завжди натхненно працюють над вдосконаленням і розширенням фахового кругозору. І на допомогу їм у цьому випадку приходить неформальна освіта.

Саме з метою кращого осмислення навчального матеріалу з дисципліни "Психологія фінансів" студенти 11-ф групи пройшли курси неформальної освіти на платформі Prometheus. Зокрема, здобувачами освіти Валерією ГОНЧАРУК, Славою ЦИСТАНОВИМ і Дар'єю ЯРУШКЕВИЧ було опановано й успішно складено підсумковий іспит з курсу "Фінанси для нефінансистів" , під час якого вони не тільки вкотре ознайомилися з азами фінансової сфери, а й попрактикували системне мислення. За ствердженням авторів, курс є "частиною грантової програми «Буткемп економічного відновлення» для українських підприємців на освітній платформі Prometheus від Європейського банку реконструкції та розвитку за фінансування Швейцарії".

Також студентка Дар'я ЯРУШКЕВИЧ успішно завершила курс "Особистий та сімейний бюджет", під час вивчення якого опанувала інформацію про закони та закономірності, типові переконання щодо витрачання коштів, а також про необхідні інструменти та техніки збереження і примноження грошей.

Неформальна освіта та пройдені курси дають здобувачам освіти можливість не лише закріпити здобуті під час освітнього процесу академічні знання, а й спонукають до подальших пошуків і особистісного розвитку.

Леся БАРАБАШ, к.е.н., доценткакафедри фінансів, банківської справи та страхування