Меню

Нові знання для актуалізації освітнього процесу

Людиноцентризм у сучасному суспільстві вимагає нових підходів до провадження діяльності як у комерційному, так і в громадському та державному секторах. А відтак має знаходити відповідне відображення і в навчальному процесі. Тож 6 жовтня викладачі кафедри фінансів, банківської справи та страхування Уманського національного університету садівництва долучилися до вебінару «Дизайн-мислення в Україні: успішні кейси та можливості для громадського сектору», зорганізованого Фондом Східна Європа в рамках 3D Project за підтримки Європейського Союзу й освітньою онлайн-платформою Zrozumilo!

Дизайн-мислення є новітнім підходом, спрямованим на людину, розуміння її потреб і пошук раціональних шляхів й ефективних рішень з їх задоволення.

Під час вебінару було розглянуто питання користі дизайн-мислення для українських громадських організацій; приклади використання дизайн-мислення в Україні; важливість визначення людиноорієнтованої проблеми та методи її вирішення; можливості українських громадських організацій щодо навчання дизайн-мисленню та доцільність впровадження його у себе.

Спікерами заходу стали:

Наталія Слинько, програмна директорка Фонду Східна Європа.

Світлана Хутка, експертка з дизайн-мислення, д. ф., запрошена професорка Стенфорду і випускниця програми Фулбрайта; засновниця U.World Foundation; доцентка Київської школи економіки, слухачка Hasso Platner d.School.

Лілія Боровець, співзасновниця ГО «Про.Світ», випускниця програми Фулбрайта. Навчалася за програмою з дизайн-мислення для освітян у d.school Stanford.

Інга Вишневська, директорка Solutions for People

Юрій Грановський, співзасновник ГО «Агенти змін».

Катерина Черногоренко, проєктна менеджерка Програми EGAP.

Також під час ефіру відбулася презентація безкоштовного онлайн-курсу «Дизайн-мислення та інновації для НУО», що був розроблений Фондом Східна Європа в межах 3D Project за підтримки Європейського Союзу та представлений на Освітній онлайн-платформі Zrozumilo!