Меню

Навчаємось з думкою про перспективу

В останні передноворічні дні колектив кафедри фінансів, банківської справи та страхування Уманського національного університету садівництва не лише підводить підсумки діяльності за перший семестр 2023/2023 навчального року. Ми опановуємо нові цікаві знаннея, аби вже у наступному семестрі збагатити наші заняття новими цікавими фактами, а здобувачі освіти спеціальності 072 "Фінанси, банківська справа та страхування" усіх рівнів розширювали свої освітні горизонти та мали нові теми для наукових досліджень.

Тож 27 грудня кандидатки економічних наук, доцентки Леся БАРАБАШ, Світлана ВЛАСЮК і Наталія БОНДАРЕНКО долучилися до віртуальної екскурсії музеєм грошей Національного банку України  з теми «Історія грошового обігу України».

Історія грошоої одиниці України - це чи частина історії світу. Вона дала життя низці сучасних валют, а сама була навмисно принижена та зменшовартіснена. Яким чином формувалися функції грошей і яку роль відіграла гривня у цьому? Чому логотип Національного банку Укрпаїни має саме такий вигляд? Які колекції зберігаються у Музеї грошей НБУ  та чим вони цінні? Яке майбутнє чекає на гривню та як кожен з нас може забезпечити їй стабільність? Ці й інші питання стали лейтмотивом віртуальногшо зібрання. А ще - грунтовним базисом і полем для наукових роздумів.

Висловлюємо щиру вдячність Центру фінансових знань НБУ "ТАЛАН" за цікаву та пізнавальну лекцію!

Леся БАРАБАШ, к.е.н., доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування