Меню

Перспектива стажування за кордоном: можливості для фінансистів

15 листопада на кафедрі фінансів, банківської справи та страхування Уманського національного університету садівництва студенти 11-ф групи, в межах вивчення дисципліни «Вступ до спеціальності», зустрілися зі стейкхолдером, директором Центру міжнародної освіти та співпраці УНУС Василем АНДРУСЯКОМ на тему: «Перспектива стажування за кордоном». Лекція була організована ведучим викладачем дисципліни, доцентом кафедри фінансів, банківської справи та страхування Світланою ВЛАСЮК і гарантом освітньої програми «Фінанси, банківська справа та страхування» Лесею БАРАБАШ.

Про актуальність теми зустрічі та враження студентів від неї свідчать їхні позитивні відгуки.

Катерина ЗАЯРНА: «Метою зустрічі, яку обумовив директор центру міжнародної освіти та співпраці УНУС Василь АНДРУСЯК, було інформування здобувачів освіти про даний структурний підрозділ університету, сферу його діяльності та перспективи співпраці. Також Василь Миколайович докладно розповів про виробничу практику за кордоном і програми академічної мобільності, доступні студентському загалу. Особливу увагу було звернено на чинники, які відіграють ключову роль при відборі студентів, а саме: успішність, знання іноземної мови (здебільшого англійська не нижче рівня B2) та вік (від 18 років). Також студент повинен закінчити як мінімум перший рік навчання, щоб бути повноцінним учасником освітнього процесу. Наприкінці Василь АНДРУСЯК порадив нам розвивати навички спілкування англійською мовою та побажав вдало закінчити 1 курс».

Ольга ЛЕВЧЕНКО: «Актуальність теми зустрічі крилася у висвітленні можливостей покращити свої знання іноземної мови, отримати практичний досвід використання вмінь та оволодіти потрібними навичками, що високо цінуються на світовому ринку праці. Упродовж заходу спікер, директор центру міжнародної освіти та співпраці УНУС Василь АНДРУСЯК, детальніше окреслив можливості закордонного стажування для нас, студентів.

Як на мене, поставлену мету – розширити знання про академічну мобільність здобувачів освіти, детальніше ознайомитись з програмою ЕРАЗМУС+ – було досягнуто. Ми дізналися про основні переваги та «тонкощі» стажування за кордоном. Отримали розуміння майбутнього професійного розвитку з практичної сторони.

Також доповідачем було зазначено, що «… програма обміну студентами діє в Уманському національному університеті садівництва. Завдяки такій можливості студенти можуть стажуватись і навчатись у багатьох європейських країнах. Під час навчання студенти не лише здобувають новий міжнародний досвід, але і отримуватимуть стипендію, що допомагатиме покрити можливі витрати».

Сьогодні кожен активний студент має покращувати свої мовні та комунікативні навички, швидко звикати до нових умов, знаходити спільну мову з колективом, отримувати необхідні знання та практичні навички. Саме програма академічної мобільності і надає таку можливість розвитку для успішних студентів. Якщо здобувач освіти прагне почати будувати кар’єру ще до отримання диплому, то чудовий варіант  – пройти стажування в іноземній компанії. І це можна зробити за допомогою програми студентських обмінів та стажування ЕРАЗМУС+».

Висловлюємо щиру вдячність директору Центру міжнародної освіти та співпраці УНУС Василю АНДРУСЯКУ за співпрацю та цікаву доповідь.

 

Світлана ВЛАСЮК, к.е.н., доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування

Ольга ЛЕВЧЕНКО, Катерина ЗАЯРНА, здобувачки вищої освіти першого рівня (бакалавр), 11-ф група, ОПП «Фінанси, банківська справа та страхування»

Леся БАРАБАШ, к.е.н., доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування

гарант ОПП «Фінанси, банківська справа та страхування»