Меню

Поглиблене вивчення кредитування: актуальні тенденції та інновації в банківському секторі

У рамках вивчення предмету «Фінанси підприємства» та відповідно до навчального плану відбулося відкрите заняття на тему: «Кредитування підприємств». Захід провели доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування Наталія БОНДАРЕНКО спільно з провідним економістом Уманського відділення номер 148/23АБ «Укргазбанк» Лілією СЕНЧЕНКО для студентів, які навчаються за спеціальністю «Фінанси, банківська справа та страхування» на бакалаврському рівні.

На занятті Лілія СЕНЧЕНКО висвітлила питання, пов'язані з різновидами кредитів і їх застосуванням для підприємств. Зокрема, були проаналізовані різні кредитні програми, а також відсоткові ставки, що визначаються у контексті надання фінансової підтримки підприємствам. Детально розглядалися умови та вигоди, пов'язані з різними видами кредитів, а також висвітлено аспекти, які підприємства повинні враховувати при виборі конкретної кредитної програми.

Наталія БОНДЕНКО висвітлила нетрадиційні підходи до кредитування підприємств, розкриваючи альтернативні форми фінансування. Було обговорено такі аспекти, як краудфандинг і краудлендінг; венчурне кредитування; товарно-сировинне кредитування; факторинг і лізинг; кредитування через технологічні платформи. Такий підхід дозволив розширити уявлення про можливості фінансування підприємств, надаючи студентам унікальні інсайти в світ нетрадиційних фінансових інструментів.

Зустріч виявилася дуже продуктивною, оскільки вона створила унікальну можливість для студентів поглибити свої знання у сфері кредитування підприємств. Цей досвід сприяв їхньому поглибленому розумінню ключових аспектів цієї сфери та відкрив можливість вивчати актуальні тенденції й інноваційні підходи до банківської діяльності.

Наталія БОНДАРЕНКО, к.е.н., доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування