Меню

Про податки здобувачам освіти від практиків

Оподаткування - надзвичайно цікава, але складна частина фінансової діяльності суб'єктів господарювання та фізичних осіб. І особливо актуальною вона є в умовах активних змін, як-от наразі, під час воєнного стану. Зокрема - для підприємств аграрної сфери.

Саме таку тему - "Особливості оподаткування підприємств аграрної сфери" - розкрили під час відкритої лекції з дисципліни "Податкова система" для здобувачів освіти першого (бакалаврського) рівня запрошені стейкголдери, бухгалтери ТОВ "Black Sea Agro" Катерина БУЗИНОВСЬКА та Людмила ЧЕРНЕНКО спільно з лектором, кандидатом економічних наук, доцентом Лесею БАРАБАШ.

Під час зустрічі доповідачі з позиції теорії та практики розкрили питання оподаткування сільськогосподарських підприємств за загальною та спрощеною системами, уточнили нюанси оподаткування доданої вартості в аграрній сфері та висвітлили аспекти впливу логістичних послуг на ціну товару, окремо зосередивши увагу на особливостях оподаткування палива.

Заняття у руслі обміну думками академічного та прикладного форматів дало можливість студентам зрозуміти особливості й означити прогалини в оподаткуванні підприємств аграрної сфери й отримало загальні схвальні відгуки аудиторії.

Дякуємо Катерині та Людмилі за співпрацю та готовність ділитися набутим практичним досвідом зі студентством.

Леся БАРАБАШ, к.е.н., доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування