Меню

Розпочинаємо Global Money Week 2023!

З 20 березня до 2 квітня 2023 року в Україні відзначається Всесвітній тиждень грошей (англ. Global Money Week 2023), в якому щороку беруть участь понад 100 країн світу. Національний банк України є офіційним координатором Global Money Week в Україні.

Викладачі кафедра фінансів, банківської справи та страхування УНУС разом зі студентами спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» щорічно доєднуються до даного заходу та виступають активними учасниками низки заходів з фінансової грамотності Департаменту комунікацій Національного банку України з цієї нагоди.

Тож, в рамках проведення Всесвітнього тижня грошей в Україні (Global Money Week) – 2023, було проведено засідання студентського наукового гуртка «Юний фінансист» кафедри фінансів, банківської справи та страхування.

На засіданні студенти освітнього рівня бакалавр спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» представили свої напрацювання по темі: «Стан фінансової грамотності в Україні», «Попит і пропозиція грошей», «Форми грошей та їх еволюція», «Роль грошей в сучасному житті».

Дані питання є актуальними та на часі, що й відобразилось на жвавій дискусії та розгляду власного бачення ставлення до грошей та власних прикладів сесійних укладів щодо ведення та планування сімейного бюджету. 

 

Юлія УЛЯНИЧ, к.е.н., доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування УНУС