Меню

Співпраця освіти та практики – основа підвищення професійної активності майбутніх фахівців банківської справи

Фінансист − це професіонал у сфері фінансових операцій, який на основі фінансових знань здатний приймати правильні рішення у різних, навіть екстремальних, ситуаціях, коли потрібно зіставити минулий досвід з нинішнім станом речей. Спеціаліст з фінансів повинен вміти робити висновки з найменших змін, які відбуваються в світі економіки і політики. Для того, щоб майбутні фінансисти вміло могли застосовувати теоретичні знання у практичній діяльності, освітньою програмою спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» передбачено тісне спілкування студентської молоді з практиками. І однією з форм такої співпраці є проведення занять «гостьовими лекторами» – практикуючими фахівцями банківської сфери.

У рамках вивчення дисципліни «Банківський менеджмент» доцентом кафедри фінансів, банківської справи та страхування Наталією Бондаренко для студентів першого курсу магістратури було організовано дві гостьові лекції-зустрічі поспіль зі стейкхолдером – головним економістом Центрального Уманського відділення АТ Райффайзен банк Аваль Маєю Яковенко. Увага студентів була прикута до розгляду чергових тем дисципліни  «Банківський менеджмент»  – «Фінансовий банківський менеджмент» та «Банківський маркетинг».

Розпочала заняття к.е.н., доцент Наталія Бондаренко, яка представила гостю, ознайомила присутніх з планами лекцій і висвітлила теоретичну частину тем. Далі слово надали практику банківської справи.

Під час лекції пані Майя акцентувала увагу студентства на ключових особливостях фінансового банківського менеджменту та маркетингу.

Також студенти ознайомилися з основною діяльністю АТ Райффайзен банк Аваль, з ключовими принципами його роботи, широким переліком стандартних та інноваційних послуг (зарплатні, приватні та пенсійні платіжні картки, Інтернет-банкінг, депозити, кредити та інші), а ще – отримали можливість розглянути різні програми по кредитах і депозитах, види договорів і можливість їх укладання. Окремо доповідач зазначила, що в обслуговуванні клієнтів Райффайзен Банк Аваль поєднує свій успішний український досвід і надійність австрійської банківської групи Райффайзен Банк Інтернаціональ АГ.

Проведення подібних заходів має особливе значення, оскільки наближає професійну підготовку фахівців-фінансистів до вимог ринку праці.