Меню

Страхування під час війни

Найбільші страхові компанії України з початку російського вторгнення підтвердили чинність договорів страхування та свої зобов’язання з відшкодування за страховими випадками, що, втім, не скасовує означені вище винятки. З урахуванням зазначеного, попри війну, страхові компанії не вносили принципових змін до договорів. У цьому немає сенсу: стандартні ризики покриваються, а пов'язані з війною ніхто на себе не візьме, зважаючи на масштаби руйнувань.

Саме таку тему – «Страхові послуги та діяльність страхових організацій під час військового вторгнення» – розкрили під час відкритої лекції з дисципліни «Фінансові студії» для здобувачів освіти першого (бакалаврського) рівня запрошений стейкголдер, заступник директора Уманського регіонального центру АТ «СГ ТАС» (приватне) Владислав Китайгородський спільно з лектором, кандидатом економічних наук, доцентом Наталією Бондаренко.

Було зазначено, що саме Національний банк, як регулятор на ринку страхових послуг, 27 лютого 2022 року рекомендував страховикам спростити процедуру врегулювання випадків, що мають ознаки страхових, шляхом максимального використання електронних документів і копій необхідних документів у разі неможливості або ускладнення можливості отримання їх оригіналів, а також застосовувати інші засоби дистанційного врегулювання страхових випадків.

Кафедра фінансів, банківської справи та страхування висловлює подяку стейкголдеру Владиславу Китайгородському за підтримку й особистий внесок у професійне становлення здобувачів вищої освіти!

 

Наталія БОНДАРЕНКО, к.е.н., доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування