Меню

Участь викладачів кафедри фінансів, банківської справи та страхування Уманського НУС у вебінарі «Акредитація освітніх програм: коротко про важливе»

14 вересня 2021 року Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти (НАЗЯВО) було організовано та проведено вебінар на платформі Zoom для гарантів освітніх програм, груп забезпечення якості освітніх програм і фахівців структурних підрозділів із забезпечення якості освіти у ЗВО. Тема вебінару – «Акредитація освітніх програм: коротко про важливе». Серед учасників онлайн-події були і науково-педагогічні працівники кафедри фінансів, банківської справи та страхування Уманського НУС.

У рамках вебінару була заслухана доповідь Олени Єременко, заступника голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, яка виокремила основні кроки підготовки до акредитації освітніх програм в умовах глобальної пандемії і методику їх проведення. Спікер підкреслила важливість дотримання освітніх стандартів і звернула увагу учасників на загальні вимоги до гаранта освітньої програми, зауважила нові підходи до забезпечення внутрішньої системи якості освіти в ЗВО, розроблення та вдосконалення освітніх програм, а також звернула увагу на часті помилки, що трапляються при їх складанні.

Наприкінці вебінару слухачі мали змогу задати питання доповідачам і отримати конкретні відповіді.

Учасники прийшли до висновку, що проведення цього семінару є надзвичайно важливим і актуальним, оскільки парадигмальні зміни в процедурі проведення акредитації освітніх та освітньо-наукових програм вимагають від науково-педагогічних працівників нових знань.

 

 

Колектив кафедри фінансів, банківської справи та страхування