Меню

Участь викладачів кафедри фінансів, банківської справи та страхування Уманського НУС у вебінарі «Як комплаєнс оберігає бізнес від ризиків: від наукового підходу до практичної реалізації»

22 липня викладачі кафедри фінансів, банківської справи та страхування Уманського НУС долучилися до вебінару «Як комплаєнс оберігає бізнес від ризиків: від наукового підходу до практичної реалізації».

Відомо, що одним з факторів успішного бізнесу є ефективна робота з надійними партнерами, постачальниками та клієнтами. Однак, щоб працювати з надійними контрагентами, потрібна чітко вибудувана система комплаєнсу, питання правильної організації якої повсякчас постає серед підприємств і підприємців.

У рамках означеного вебінару досвідчені українські та міжнародні експерти познайомили присуніх зі всіма ефективними інструментами впровадження та реалізації комплаєнс-функції в компанії.

Робочими мовами вебінару стали українська й англійська, а місцем проведення – онлайн-платформа Zoom.

Спікерами вебінару були висвітлені наступні теми:

Тема : Інтегрована модель GOVERNANCE, RISK and COMPLIANCE.

Що таке інтегровані моделі GRC і чому вони набувають все більшої популярності в міжнародних компаніях? Які найбільш значущі результати від впровадження інтегрованих GRС? Які основні елементи включає в себе інтегрована модель GRC та як вони реалізуються на практиці?

Спікер: Марія Поломошнова (PhD, MBA, MICA, Int.Dip (GRC), LSS, GRCP), незалежний директор ЗАТ «МТБанк», Голова Аудиторського комітету Ради директорів, членкиня Комітету з ризиків, Комітету з винагород та номінацій.

Тема : Місце і роль комплаєнс-менеджменту в корпоративному управлінні.

Яка модель управління ризиками вважається наразі «класичною»? В чому полягає основна суть зазначеної моделі? Які завдання можливо реалізувати використовуючи цю модель?

 Спікер: Михайло Шомін, член Наглядової ради банку «Український капітал».

Тема : Управління ризиками в комплаєнсі за методом «метелика»

Що таке «ризик» і як його обраховувати? Метод «метелика»: переваги та недоліки. 3. Кейси застосування методу на практиці.

 Спікер: Михайло Кольцов, керівник відділу навчання та розвитку YouControl

Тема : Risk Based Auditing – The new face of Audit. Risk Based Auditing. What does this mean? Designing a risk based audit practice. Benefits of Risk Based Audit. The connection of risk-based auditing to business profitability.

 Спікер: Dami Osunro, Senior Consultant with Deloitte Canadа.

Доповіді спікерів-промовців були інформативні, креативні та яскраві. Захід виявився потужним, насиченим, цікавим і корисним. Дякуємо організаторам вебінару за продуктивну дискусію та цікаві ідеї щодо наукового обґрунтування та практичного застосування комплаєнсу!

 

Колектив кафедри фінансів, банківської справи та страхування Уманського НУС